Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Това бе щуро състезание

Рикиардо: Това бе щуро състезание

58
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо завърши на трета позиция състезанието в Унгария с голяма доза късмет. Въпреки че участва в три инцидента на пистата той успя да заеме последното място на подиума.

„Това бе щуро състезание. Имах три удара и всеки път си мислех, че всичко е приключило“, обясни Рикиардо след надпреварата. „Дадох всичко от себе си усещам това трето място като победа. Отдавна не се бях качвал на подиума.“

Състезанието за Рикиардо не започна особено добре, защото след контакт на излизането от първи завой той загуби няколко позиции. Въпреки това успя да си проправи път напред. Направи образцова атака след рестарта и въпреки удара с Хамилтън успя да изпревари съперника си. Той се хвърли в борба и с неговия съотборник Нико Розберг, която приключи със счупено предно крило за австралиеца и със спукана гума за германеца.

„Нямах достатъчно скорост на правата и затова реших да атакувам в завоя с късно спиране. При излизането от завоя просто нямаше къде да отида. От моята гледна точка това бе чиста маневра.“

Въпреки допълнителното спиране за смяна на носа Рикиардо успя да излезе на трета позиция зад съотборника си Квят и да спечели последното място на подиума.