Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Ускорих прекалено и сбърках; Хамилтън доволен от колата си

Розберг: Ускорих прекалено и сбърках; Хамилтън доволен от колата си

53
0

Нико Розберг пое отговорността за катастрофата си по време на втората свободна тренировка за Гран при на Австралия. Немският пилот на Мерцедес се блъсна в стена и счупи един от новите носове за F1 W07, които отборът пазеше особено внимателно.

„Условията си бяха наред – на ръба, но добри. Ускорих прекалено и сбърках. Положителното за мен е, че пистата така и не изсъхна и при това положение не съм изгубил време за работа. Утре определено ще е голям ден. Сутринта трябва да тренираме и за състезанието, и за квалификацията, след което следобед да се борим за местата на грида. Първото излизане със суперсофт ще е вълнуващо, с голямо сцепление, има нов квалификационен формат и всичко ще се случва едновременно”, обясни Розберг.

Съотборникът му Люис Хамилтън бе най-бърз и в двете сесии на Албърт парк и определи деня като добър: „Автомобилът вървеше чудесно. Не натрупахме много обиколки, но тренировките все пак бяха конструктивни. Имах късмет да направя няколко тура на сухо, за да почувствам поне какъв е балансът. Вълнувам се, че сме в Австралия и че пак съм в колата. Седейки в болида, се чувствах като дете, което чака да си разопакова коледните подаръци. Дано утре е сухо, за да се отплатим на феновете, изтърпели смело днешното време.”