Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Вярвах много дълго време, защото винаги има надежда… (видео)

Розберг: Вярвах много дълго време, защото винаги има надежда… (видео)

54
0

Нико Розберг стори всичко по силите си, за да се бори до последно за титлата в тазгодишния шампионат на Формула 1. Немският пилот на Мерцедес обаче не стартира добре от полпозишън, а по-късно технически проблеми направиха състезанието му тежко. Нико продължи да опитва да се задържи поне в точките, но в крайна сметка излезе извън топ 10.

В предпоследната обиколка от Гран при на Абу Даби Розберг получи съобщение от питуола:

– Бокс, Нико, твърде много проблеми с колата.

– Бих искал да продължа до края – отговори пилотът.

След финала Пади Лоу се обади на Розберг.

– Съжалявам, че не се получи днес – каза той. – Ти кара като шампион през цялата година. Ще се завърнем през следващата и ще опитаме пак.

След финала Нико се качи при Люис Хамилтън в стаята, където първите трима се подготвяха за излизането си на подиума, преди вихрушката на пресконференцията, телевизионните камери и фотоапаратите да погълнат току-що спечелилия втората си титла негов съотборник. Розберг съжаляваше за изпуснатия шанс, но не позволи на разочарованието да го превземе.

– Вярвах много дълго време, защото винаги има надежда… Съществуваше възможността при Люис да се появи проблем и тогава щеше да е достатъчно да съм пети или шести. Вярвах до края. И в последната обиколка натисках, защото това можех да сторя. Не се отказвам, продължавам до финала. Затова и исках да финиширам в състезанието. Много съм разочарован, но Люис заслужи да спечели шампионата, това е ясно. Станалото в надпреварата не промени нищо относно неговата победа. Така че всъщност няма смисъл да се концентрирам върху него. Беше великолепен сезон, гордея се, че бях част от него. Люис бе малко по-добрият пилот тази година – само в състезанията. Така че заслужава успеха. За мен има някои страхотни неща от сезона. Бях по-бърз в квалификациите през двете години (като съотборници с Хамилтън) и това е чудесна база за работа. Трябва да оправя представянето си в надпреварите и съм готов за битка. Нивото на Люис е невероятно високо, той го показа на пистата. Той бе най-добрият на грида този сезон. И аз се борих с него – с най-добрия. Беше близка битка, жалко, че не се получи. Но се гордея, че в този момент съм с отбора след една специална година с един невероятен автомобил. Да имам възможност да се боря непрекъснато да победи и с Люис бе страхотно. На моменти много напрегнато. Беше сериозна, но великолепна борба. Именно за това се състезавам, за такива двубои. Люис бе най-добрият пилот на грида през годината и аз трябваше да съм на неговото ниво, което бе огромно предизвикателство. През повечето време бе истинско удоволствие. Естествено, на моменти не бе чак такава забава, но като цяло годината бе прекрасна – каза след това Розберг.