Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо търси компромис с аеропритискането; Верстапен: Битката е между три отбора

Рикиардо търси компромис с аеропритискането; Верстапен: Битката е между три отбора

47
0
Хюндай i20 R5,Хюндай New Generation i20 R5

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен бяха трети и шести в първата тренировка на пистата Сузука, а във втората, която бе скъсена значително заради проливен дъжд, изобщо не се появиха на трасето. И двамата обаче успяха да изпълнят програмата си.

„Темпото ни бе сравнително добро, но все още трябва да намерим достатъчно добър компромис с необходимото за тази писта аеропритискане”, обясни Рикиардо. „Денят не бе лош, бяхме сравнително близо до Мерцедес и Ферари. Но сме наясно, че те стават по-бързи в течение на уикенда, така че трябва да намерим още няколко десети от секундата, за да можем да се борим с тях на сухо трасе в неделя.”

„Според мен губим много на правата и не мисля, че днес причината бе само задвижващата система. Изглеждаше като че ли имаме повече аеропритискане и трябва да проверим дали това е най-добрият вариант за нас или е нужно да търсим по-добър компромис.”

„Ще сторим каквото можем в неделя, но дано сме в състояние да се борим поне за подиум.”

Австралиецът сподели също така, че според него за следващия сезон трябва да се направят промени и пилотите да получават допълнителен комплект гуми за мокра писта в петък.

„Дават ни интермедии, но не и такива за мокро трасе. Това бе и причината да не караме следобед. За утре все още има шанс да завали, така че трябва да ги пазим – в случай, че ни потрябват за квалификацията. Хубаво беше, че все пак някои караха. Но мисля, че за да има повече коли на трасето, просто е нужен допълнителен комплект гуми за мокро”, добави той.

Верстапен отбеляза, че според него тимът на Мерцедес изглежда малко по-силен в момента. Той обаче не бе сигурен за представянето на Ферари.

„Те не направиха дълга серия от обиколки”, продължи холандецът. „Но ние сме близо. Вече не говорим за дуел, а за битка между три отбора, което прави всичко толкова по-интересно за нас.”

„Беше прилична първа тренировка. Изпитахме доста неща. Колата вървеше чудесно от самото начало. Изглежда всичко е по план. Червеният флаг сутринта прекъсна програмата ни за малко, но все пак събрахме достатъчно данни и съм доволен от свършената работа. Променихме плановете си в съответствие с прогнозата, така че дъждът не ни попречи.”