Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се радва на четвъртото място, Верстапен: Не ми се излиза във...

Рикиардо се радва на четвъртото място, Верстапен: Не ми се излиза във ваканция

86
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо финишира четвърти в Гран при на Унгария след доста бурно състезание, в което демонстрира, че и на Хунгароринг е възможно да се изпреварва.

„Колата ни бе доста добра, така че стигнах четвърто място, след като се озовах 16-и в първата обиколка. В крайна сметка това е добър резултат за нас. Стартът бе доста хаотичен, удариха предната ми лява гума, което доведе до известни вибрации и там загубих няколко позиции”, коментира австралиецът.

„После имах поредица от изпреварвания – беше наистина забавно, а и напредвах в колоната. Накрая знаех, че Валтери [Ботас] има някакви повреди и изпреварването му трябваше да е сравнително лесно. Но той очевидно влезе твърде навътре в кривата. Видях колата му в сляпата си точка и затова оставих място, след което ме удари. За късмет не се завъртях. Доволен съм, че приключваме толкова добре точно преди лятната пауза.”

Съотборникът му Макс Верстапен не завърши заради повреда на MGU-K и още в кокпита не скри огромното си разочарование. В официалните изявления холандският пилот бе далеч по-обран и заяви, че денят не премина според плановете.

„Наистина е разочароващо да отпаднеш заради издръжливостта на агрегата след всички усилия. Жалко не само за мен и отбора, но и за всички фенове, пътували да ме подкрепят. Не е никакво забавление да ме гледат само няколко тура. Точно в момента не ми се излиза във ваканция, защото не исках да приключа първата половина от сезона по такъв начин. Ще ми се да седна обратно в автомобила, да се състезавам и да постигна силен резултат, но за нещастие не мога”, заяви Макс.