Начало Moto News Радио Star FM организираха феновете на рока и моторите в невиждано до...

Радио Star FM организираха феновете на рока и моторите в невиждано до сега шествие

97
0

Радио Star FM и порталът Moto.bg събраха феновете нa рока, моторите и насрещния вятър, за да потеглят към балканския мото – рок събор Света Гора – Велико Търново.

Невижданото досега шествие водено от подвижна 20 – метрова платформа, от която звучеше истински Rock’n’roll LIVE, с Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд – потегли за старопрестолния град. На излизане от София, камионът с платформата за няколко минути закъса, и не къде да е, а точно по средата на кръстовището на Подуенската гара! Небивало съвпадение – Васко Кръпката и заветното място някак се поздравиха с леко намигване и след 5 минути повредата беше отстранена, а колоната потегли с още по-голямо желание и хъс!

Ето какво се случи само няколко часа по-късно.

Мотористите от Bad company и Боляри, от Велико Търново ни посрещнаха на входа на града с красивите си чопъри и сложиха началото на почетната обиколка. Търновци се вълнуваха в очакване на шествието от ревящи мотори и подвижната сцена, предвождани от екипа на Star FM.

Васко Кръпката и Кръпка Блус Бенд потопиха старата столица в любими парчета, като „Старият рокер”, „Ден след ден”, „Да жевее Rock’ N’ Roll-a” , и други вечни класики.

След поредния мини концерт шествието се отправи към Света Гора, където Балканския мото рок събор Велико Търново ‘ 09 беше в разгара си. Съвсем на време Кръпката и неговата банда се качиха на сцената, за да започне и същинската РОК ВЕЧЕР. Звезди от Ахат блесна в нова роля – тази на водещ. Държеше всичко под контрол, но самият той забрави за него, когато се качи на сцената с група Аналгин и заби здраво само КЛАСИКИ В РОКА. Последва и група Фобос, отново начело със Звезди, но този път в ролята на басист.

Вторият ден от мото-рок събора донесе на феновете много награди. Радио Star FM с помощта на Болкан Ентертейнмънт, раздаде билети за предстоящия концерт на ZZ Top, а по-късно същия ден стана ясно и кой си тръгва от там върху чисто нов Harley .

Вечерта стартира с група Sunrise, продължи с BTR, които взривиха феновете с някои от най-големите си хитове и достигна кулминацията та си с появата на Glen Hughes.

Рокът беше силен и много, а моторите фантастични. Очевидно това са имали наум организаторите от Bad Company и Боляри, когато са го кръстили мото-рок събор.