Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост и малко тъга във Ферари

Радост и малко тъга във Ферари

39
0

В екипа на Ферари определено радостта преобладаваше след като пилотите на отбора се класираха на втора и трета позиция. Все пак Фернандо Алонсо пропусна победата за едва 0,002 сек и това до някъде натъжи испанеца. Маса пък бе почти на 0,5 сек от първия, но времето му все пак позволи да се класира трети.

„Много съм щастлив, че след толкова време отново ще стартирам от първа позиция“, грееше испанецът. „Все пак бяхме бързи през цялата седмица и тези резултати не ни изненадаха.

От няколко състезания насам F10 се подобри значително и това неминуемо доведе до това, да се борим днес за първата позиция. Чудесен съботен ден за нас, но се надявам и неделния да е добър, защото в него се раздават точките.

Много се радвам, че и Фелипе е в добра позиция и това означава, че можем да се защитаваме един друг по-лесно от останалите, особено в първите обиколки, когато очаквам натиск от страна на Макларън, които могат да се похвалят с най-високата максимална скорост и ще бъдат истинска заплаха за нас.

Гумите утре ще са решаващ фактор. Трасето се подобри значително в тези два дни. Сигурен съм, че утре ще е още по-добро и това означава, че може да има изненади в стратегията.

Старта? На Силвърстоун предположимо по-бавната страна се оказа по-чиста и по-бърза. Надявам се и тук да е така, утре ще разберем. Ще направим всичко възможно да спечелим състезанието. Трябва да съберем възможния максимум от точки.“

„Доволен съм от третото си място“, обясни от своя страна Маса. „Това означава, че ще съм в добра позиция за старта на надпреварата. Имаме шанс да спечелим доста точки за екипа. Това ще е и целта ни утре, защото в последните състезания загубихме доста точки. Надяваме се да прекъснем негативната серия, започнала в Канада.

Разликата между моето време и това на първите двама се крие в това, че така и не успях да направя добра бърза обиколка. Утре ще дадем всичко от себе си. Вчера видяхме, че скоростта ни в състезанието е доста добра и ще се опитаме да извлечем максимума.

На това трасе има доста бавни завои и затова е важно да имаш кола, която се държи добре при спиране, което изглежда се отдава на F10.“

„Доволни сме от резултата“, заяви и тим шефът Стефано Доменикали. „Все пак сме леко разочаровани, че изпуснахме пола за едно мигване. Трябва да благодаря на целия тим за чудесния резултат.

И в трите предишни състезания можеше да се види, че сме бързи, но различни причини ни връщаха назад. Сега трябва да се съсредоточим и да останем хладнокръвни, за да постигнем добри резултати в състезанието. Дойде времето да съберем плодовете на нашия труд.“