Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост в Мерцедес след подиума на Розберг

Радост в Мерцедес след подиума на Розберг

38
0

Нико Розберг се качи за трети път на подиума през този сезон и това бе досатъчен повод за радост в екипа на Мерцедес в едно от домашните състезания за екипа. Съотборникът му Михаел Шумахер пък се класира девети след ранно спиране в бокса и малка грешка в последствие.

„Направих добър старт и в края на първата обиколка бях четвърти“, радваше се Розберг. „Не беше лесно да задържа позицията си, защото Кубица ме задържаше, а отзад Алонсо ме атакуваше непрекъснато. Все пак имахме чудесна стратегия и съм много благодарен за нея на момчетата от питоула.

Успяхме да направим дълга серия с меките гуми. След това направих чудесна обиколка и след прекрасната работа в бокса успях да изляза пред Кубица и Алонсо, което бе решаващо в състезанието и което ми позволи да се кача на подиума.

Тимът свърши чудесна работа след състезанието във Валенсия. Направихме анализ, какво се обърка там и направихме крачка напред.

Радвам се от чудесния резултат. Сигурен съм, че това може да бъде началото на промяна към още по-добри резултати.“

„Отново състезание, от което не мога да съм напълно доволен“, обясни Шумахер. „Добре е за тима, че Нико успя да се качи на подиума. При мен възможностите не бяха особено много. В големи периоди от време бях в трафик и не успях да покажа истинското ни темпо.

След стопа се опитах да изляза пред Рубенс, но допуснах грешка и излязох от трасето, нещо което ми струваше загуба на две позиции. Надявам се на Хокенхайм да се представя значително по-добре.“

„Чудесно представяне на Нико и на отбора“, заяви Рос Браун, шеф на отбора. „Той кара прекрасно и успяхме да постигнем максимума след силен старт от негова страна, добра стратегия и впечетляващо състезание. Нико определено направи супер обиколки в решаващите моменти от състезанието.

Михаел също стартира много добре. Вкарахме го по-рано в бокса за да може да има свободна писта пред себе си и да успее да спечели още позиции. За съжаление планът ни се провали заради грешка от негова страна. И когато останалите пилоти излязоха на пистата, той се озова зад тях.

Освен това колата му бе леко повредена и това бе всичко за днес. Като цяло се справихме много добре през този уикенд. Трябва ни още скорост обаче. Радваме се, че все пак завършваме уикенда с купа.“

„Много добро състезание за Нико“, радваше се и Норберт Хауг, спортният директор на Мерцедес. „Да стартираш пети и да се качиш на подиума не е лош резултат. Постигнатото от нас тук изглежда много по-добре от случилото се във Валенсия преди две седмици.

Радваме се, че спечелихме място на подиума в едно от домашните ни състезания. Това пасва добре на събирането на семействата на всички от отбора в Бракли, което планирахме отдавна.

Михаел имаше тежка задача, стартирайки от десета позиция. Състезанието определено не бе леко за него, но все пак успя да спечели две точки. Сигурен съм, че скоро ще видим подобни резултати, като този на Нико и от страна на Михаел.

След две седмици предстои и следващото ни домашно състезание на Хокенхайм. Със сигурност ще има хиляди фенове и сътрудници на Мерцедес на пистата, които ще ни подкрепят през целия уикенд. Ще даден всичко от себе си да ги зарадваме с добър резултат, подобен на този тук на Силвърстоун.“