Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост в Ред Бул след двойния триумф

Радост в Ред Бул след двойния триумф

40
0

Пилотите на Ред Бул определено ще имат утре на старта най-добрите шансове за спечелването на надпреварата за Голямата награда на Европа на градското трасе във Валенсия. Себастиян Фетел успя да постигне резултата от 1:37.587 мин. и да си осигури първата позиция на старта. Едва на 0,075 сек зад него остана другия пилот на тима, Марк Уебър.

“Валенсия определено не е трасето, където очаквахме да сме бързи”, обясни Фетел. “Поради тази причина много се радваме, че успяхме да спечелим двойна победа в квалификацията.

Смятам, че скоростта ни наистина е много добра. Квалификацията беше напрегната и за нас определено имаше напрежение около въвеждането на системата за оптимално обтичане на задното крило.

Мисля, че някои от нашите механици са спали по едва 1-2 часа през изминалата нощ. Затова съм им много благодарен, че ни предоставиха коли, с които да заемем първите позиции на старта. Така сме в ролята на фаворити за утрешното състезание.”

“Щеше да е по-добре за мен аз да съм отпред, но не може винаги да си на върха”, бе равносметката на Марк Уебър. “Все пак съм радостен, че двамата със Себ ще стартираме от първа редица, защото това показва работата, която отборът е свършил.

Тази писта не е от най-удобните за нас, затова сме много доволни от постигнатия резултат. Да видим, как ще се представим утре. Оптимист съм за надпреварата утре.”

“Двоен удар срещу съпрениците ни на писта, на която в миналото имахме проблеми”, радваше се и шефът на екипа Кристиян Хорнер. “Доста неочакван резултат.

Отборът инвестира много време и работа за въвеждането в експлоатация на системата за оптимално обтичане на задното крило. Целият пакет в комбинация с прекрасните обиколки на пилотите ни направиха възможна тази приятна изненада.

Надяваме се ситуацията сега да ни даде сериозно предимство за старта утре. Знаем, че Макларън имат висока максимална скорост, но сме сигурни, че ще направим добро състезание.”