Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен избегна наказание за опасно каране

Райконен избегна наказание за опасно каране

43
0

Кими Райконен се размина без наказание след Гран при на Монако. Финландецът беше разследван от стюардите на ФИА за опасно каране по време на надпреварата. След удар в предпазната стена при фибата, предното крило на финландеца се откачи и се завря под колата му. След което той едва се движеше по трасето и спря в зоната за сигурност на шикана след тунела.

Според заключението на комисарите, пилотът очевидно е мислел, че може безопасно да стигне до бокса за смяна и затова е продължил движението си. След това обаче е получи съвет от тима да спре колата възможно най-скоро. А Кими от своя страна е избрал зоната за сигурност на „Нувел шикан“, като първото възможно и безопасно място да стори това.

„Блокирах задните гуми и не можах да завия на фибата. Ударих стената и предното крило се откачи. След това ми беше трудно да продължа. не знам дали някой ме удари след това. Не знаех къде точно се намира предния ми спойлер и затова започнах отново да се движа. Като цяло не мисля, че имаше нещо позитивно този уикенд за нас.“