Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с най-добро време в сутрешната сесия на тестовете в Унгария

Райконен с най-добро време в сутрешната сесия на тестовете в Унгария

54
0

Кими Райконен с Ферари беше най-бърз в сутрешната сесия от втория ден на тестовете за Гран при на Унгария. Финландецът замени зад волана на болида на Скудерията Антонио Джовинаци и с гумите софт записа време от 1:16.171 мин.

Това е само на 1 хилядна от най-добия резултат на Себастиан Фетел от уикенда за Гран при на Унгария. В 3-ата свободна тренировка германецът записа 1:16.170 мин с ултрасофт.

Второ време записа резервният пилот на Уилямс Роберт Кубица – 1:18.451 мин. с гуми ултрасофт. Преди това полякът работи по развитието на колата с повече гориво и по-твърди гуми.

Ландо Норис с Макларън завърши сесия 3-и с време 1:18.768 мин., като бе с 0.5 сек по-бърз спрямо постижението си във вторник и остана на само 0.3 сек от най-доброто време на пилот на Макларън от уикенда за Гран при на Унгария.

Четвърти се нареди Щон Гелаел с Торо Росо. Вчера той катастрофира, като правеше изпитания на гумите на Пирели за 2019 г. Днес индонезиецът работеше по програма на отбора си и с хиперсофт гуми записа 1:19.046 мин.

След него се наредиха Джордж Ръсел с Мерцедес и Антонио Джовинаци, който днес прави тестове за Заубер.