Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не отрече, че е говорил с Макларън

Райконен не отрече, че е говорил с Макларън

96
0
Кими Райконен

Кими Райконен нито отрече, нито потвърди, че е говорил с хора от екипа от Макларън. Повод за питането стана информация, която се появи вчера, че екипът от Уокинг обмисля привличането на финландеца в тима, при положение че водещият пилот Фернандо Алонсо напусне спорта.

Райконен се състезаваше за Макларън в периода 2002-2006 г., преди да премине в посока Ферари през 2007 г. Кими заяви, че всъщност си говори с хората в тима от години и в това няма нищо необичайно, тъй като е бил много време там.

„Всяка година се говори за бъдещето ми, заяви Ледения по време на пресконференцията на ФИА в Австрия. – Няма нищо ново около него. Няма краен срок, в който бъдещето ми трябва да стане ясно.“

Запитан отново да отговори ясно имал ли е преговори с хора от Макларън, Райконен се скара на журналистите, че често пишат каквото решат, незавиисмо дали това е вярно или не, и без да имат нужната информация.

Финландецът заяви още, че с добавянето на 3-ата DRS зона на Ред Бул Ринг изпреварванията би трябвало да са по-лесни и обобщи, че с поставянето й половината писта всъщност става с DRS.