Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен нямал сцепление с гумите медиум

Райконен нямал сцепление с гумите медиум

76
0

Кими Райконен се оплака след Гран при на Мексико, че не е имал сцепление с гумите медиум през цялото време. Финландецът завърши на 6-а позиция в състезанието, като стартира с типа софт. След 20 обиколки той премина на средния тип, но с тях нямаше нужния грип.

И не бе в състояние да се бори със съотборника си и пилотите на Ред Бул за 3-ата позиция. И в 45-ата той отново мина през пита за нов комплект медиум, с който в края изпревари Нико Хюлкенберг от Форс Индия. Германецът се завъртя и завърши 7-и.

„Стартът ми не беше лош и се движех много добре, обясни Ледения след надпреварата. – След първия ми питстоп имах трудности със сцеплението на гумите медиум. Затова мислихме, че може би трябва да опитаме да се върна на пистата с нов комплект гуми от същия тип.

Но ако трябва да бъда честен, нямах по-добър грип в задната част. За първи път карах с тези гуми този уикенд. След състезанието е лесно да се каже, че вероятно не сме направили правилното нещо, но съм доволен, че опитахме. Не бе лесно да изпреваря Хюлкенберг. Не знам дали се докоснахме, просто го видях да се завърта.”