Начало Формула 1 Райконен останал разочарован, въпреки подиума

Райконен останал разочарован, въпреки подиума

5
0

Кими Райконен заяви, че е разочарован от отминалата Гран при на Китай, въпреки че се класира на подиума. Пилотът на Ферари завърши 3-и, като описа състезанието си като болезнено.

Той потегли добре от 2-а позиция, но бе затворен от съотборника си Фетел след старта и изостана до 5-о място. След това загуби и позиция спрямо Хамилтън при влизанията в бокса.

Колата за сигурност и инцидентът между Фетел и Верстапен обаче му помогнаха да мине напред с 2 места, а освен това Ледения успя да изпревари и Люис Хамилтън. В края Кими притисна и 2-ия Ботас, но не успя да го задмине.

„Беше много болезнено състезание. Определено не беше забавно, каза Райконен. – На старта тръгнах добре, но след това трябваше да намаля и загубих няколко позиции. След питстопа колата беше много бърза и усещането беше добро.

В този момент изоставахме, но виждах, че колите пред мен са близо. Колата за сигурност ни помогна. Бих казал, че тя ни върна в състезанието. В това време имах вече свежи гуми (Кими смени гумите си чак в 28-ата обиколка, а сейфтикарът излезе в 31-ата).“

Райконен  заяви още, че в края е имал по-бързата кола от Ботас, но не е могъл да се доближи достатъчно, за да опита изпреварване: „В края имах добра скорост с медиум срещу пилотите със същите гуми, но беше много сложно да се доближа до тях и да се опитам да ги следвам. Със сигурност бяхме по-бързи от Валтери, но не можех да опитам атака.“