Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се нуждаел от сериозна грешка от страна на Ботас, за да...

Райконен се нуждаел от сериозна грешка от страна на Ботас, за да го изпревари

104
0
Кими Райконен,Ферари

Кими Райконен заяви, че се е нуждаел от по-сериозна грешка от страна на Валтери Ботас, за да го изпревари в края на състезанието за Гран при на Сингапур.

Пилотът на Ферари настигна своя сънародник, но не бе достатъчно по-бърз, за да опита атака, като и двамата бяха с гумите софт. В крайна сметка те останаха на 4-о и 5-о място, пред Даниел Рикиардо.

„Мисля, че той на няколко пъти блокира гумите, което ми беше достатъчно да го доближа, но и да го изпреваря, каза Кими. – Видях, че има трудности с предната си дясна гума, но това не го забави достатъчно много.

Когато го настигнах, започнах да губя много сцепление. Той направи няколко малки грешки, но се нуждаех от по-сериозна такава, за да го атакувам. Ако имаше още обиколки, проблемите му щяха да станат по-сериозни.“

Ботас от своя страна каза, че недобрата квалификация вчера е предопределила в голяма степен по-задното му класиране днес на фона на съотборника му Хамилтън, който спечели състезанието.

„Не съм доволен от 4-ото място, обясни финландецът. – Все пак като отбор взехме повече точки от Ферари, а Люис увеличи аванса си пред Себастиан, което е добре. Изглежда нашият пакет и този на Ферари са много изравнени. А ние сме изненадани колко добри бяхме този уикенд.“