Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен смята, че е изпуснал първата позиция

Райконен смята, че е изпуснал първата позиция

43
0

Кими Райконен смята, че е изпуснал първата стартова позиция за Гран при на Унгария. Пилотът на Ферари се нареди 2-и, на 0.168 сек от съотборника си Себастиан Фетел.

Според него той е загубил във втория сектор от пистата, преминавайки недобре през шикана. В първия си опит финландецът бе на 0.6 сек от Фетел заради грешка при спирането за първия завой.

„Всъщност обиколката ми не беше толкова добра, каза Кими. – Началото и беше добро, краят й не беше лош, но на шикана спрях, докато бях върху външния бордюр и загубих контрол над колата. Опитът ми беше достатъчно добър за 2-о място, но съм малко разочарован, тъй като се чувствах много комфортно в колата.”

Фетел от своя страна описа поведението на колата на тази писта като феноменално. Германецът взе своя 2-и полпозишън за сезона след този в Сочи и ще се опита утре да спечели 4-а победа.

„В 3-ата част на квалификацията бях уверен и бях доволен от първия си опит, обясни Себастиан. – Но знаех, че има още къде да подобря времето си и излязох да направя втори на пълна газ. Бях малко по-бърз, но в последния сектор исках твърде много от гумите и загубих преднината си в 3 завоя.“