Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: В нито една от двете сесии колата не бе достатъчно добра

Райконен: В нито една от двете сесии колата не бе достатъчно добра

52
0
2014,Бахрейн,Кими Райконен,Ферари

Кими Райконен отново не бе никак доволен от баланса на колата си, която изглежда не пасва на неговия стил на каране. Още преди началото на уикенда се понесе информация, че финландецът е имал сериозен разговор с инженерите на екипа, на който е пожелал, балансът на предната част да бъде значително подобрен.

Изглежда обаче желанието на Райконен не е било уважено и той за пореден уикенд изглеждаше без настроение.

„Като цяло доста труден ден за мен, защото не се чувствах добре в колата в нито една от двете сесии“, обясни финландецът. „В първата повредих пода на колата при преминаването през бордюра на четвърти завой. Това означаваше, че ще трябва да изкарам известно време в бокса. Екипът свърши чудесна работа, защото успяха за кратко да възстановят колата. После обаче имах проблем със спирачките и не успях да изпълня предвиденото по програма.

Във втората сесия се концентрирах върху това, да направя сравнение между двата типа гуми на Пирели. Скоростта с меките е значително по-добра. Те обаче се износват значително по-бързо. Сега ще трябва да анализираме събраните данни, особено що се отнася до промяната на температурите след залез слънце. Ще се опитаме да подобрим скоростта си за квалификацията и състезанието.“