Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен доволен от настройките на Лотус-а си

Райконен доволен от настройките на Лотус-а си

27
0
Кими Райконен

Екипът на Лотус продължи днес тестовете на новия си двоен DRS, който изпробва за първи път миналия уикенд в Германия. Системата бе монтирана отново на колата на Кими Райконен и отборът пак събираше данни за поведението й. Засега устройството работи нормално, като от тима заявиха, че ще се появи и в състезание в близко бъдеще.

Следобед Кими бе с обичайната конфигурация на своя Е20 и записа второ време в смесените условия на Хунгароринг.

Нормални сесии, в които се опитахме да направим автомобила възможно най-бърз – заяви финландецът. – В последните състезателни уикенди успяхме да напреднем с настройките на автомобила ми и съм доста доволен от тях. Правехме непрекъснато малки подобрения и вървим постоянно в правилната посока. Само петък е, но се надявам и утре да е добър ден.

Ромейн Грожан загуби малко време следобед, когато счупи носа на болида си след завъртане.

Поведението на колата не бе съвсем по мой вкус. Усещането бе като това на Хокенхайм и затова управлението бе малко по-сложно. Допуснах грешка на излизане от седми завой и се ударих в стената, за което се извинявам на момчетата. От положителна гледна точка вече разбираме какво точно има нужда от подобрение в реглажите. Утре ще продължим работата си и съм убеден, че ще мога да натисна повече, за да покажа истинското темпо на автомобила – коментира французинът.