Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен и Грожан: Срамота е, че нямаме повече мокри гуми – заради...

Райконен и Грожан: Срамота е, че нямаме повече мокри гуми – заради това всички пестяха

35
0
Ромейн Грожан

Тимът на Лотус предпочете да направи ограничено количество обиколки с пилотите си Кими Райконен и Ромейн Грожан в петъчните сесии преди Гран при на Великобритания, които бяха белязани от постоянен дъжд. Отборът провери базовите си настройки за мокра писта.

Единствено финландецът изпробва интермедии в края на следобедната тренировка. Общият извод пък бе, че реглажите работят доста добре на Силвърстоун.

Срамота е, че не разполагаме с повече гуми за мокро, за да сме повече време на пистата – заяви Райконен. – Ще продължи да вали и през останалата част от уикенда, така че всички се опитваха да спестят колкото могат повече. Ние изпитахме някои неща, така че сесиите не бяха пълна загуба на време. Интересно бе да видя новата секция на трасето. Само няколко завоя са и няма кой знае каква разлика в обиколката. Надявам се утре времето да е малко по-добро. Дори отново да вали, всички ще са на трасето, а за квалификацията дори може да изсъхне.

Грожан изобщо не излезе във втората сесия и сподели, че е изкарал един от най-незаетите си дни на трасето.

Колата изглежда върви добре и е постоянна. Тествахме някои нови аеродинамични части, те също се представиха на ниво. Освен това научих, че по-старата част от трасето има повече сцепление от новата. Искаше ми се да карам повече време, но заради правилата за гумите не искахме да хабим повече комплекти, тъй се очаква още дъжд в събота и неделя. Обмисляхме дали да сложим интермедии, но не бе достатъчно сухо – обясни французинът.