Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен категоричен, че трябва да подобри представянето си в квалификациите

Райконен категоричен, че трябва да подобри представянето си в квалификациите

22
0
Кими Райконен

Кими Райконен не бе особено доволен от представянето си в квалификациите в последните стартове от световния шампионат на Формула 1 и това в Унгария не прави изключение. Финландецът бе категоричен след финала на състезанието на Хунгароринг (в което завърши втори), че трябва да се класира по-напред, за да спечели победа този сезон.

Бяхме близо до успеха днес и това прави нещата толкова разочароващи. Знаем, че причината е в квалификацията. В събота не сме толкова силни и сами си правим живота по-труден в неделя – призна световният шампион за 2007 г. – Трябва да постигаме по-добри позиции. Сезонът обаче е дълъг, а ние непрекъснато напредваме. Състезавам се от достатъчно дълго време, за да не се тревожа прекалено.

Финландецът определи старта си днес като приличен, но впоследствие имаше известни грижи с KERS-а си:

– Можех да използвам едва 50% от системата и загубих позиция от Фернандо Алонсо. Затова и първите няколко тура не бяха особено на ниво. Резултатът е прекрасен за отбора, но ще продължим да се стараем да спечелим.

Що се отнася до ситуацията с Ромейн Грожан, то Райконен обясни, че е допуснал грешка с ограничителя на скоростта за пита – около пет метра след края на алеята все още вървял с по-ниска скорост. Затова и се озова толкова близо до съекипника си, но двубоят им приключи без сериозни последствия.