Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Можехме да се разделим по-добре с Ферари, но не тая лоши...

Райконен: Можехме да се разделим по-добре с Ферари, но не тая лоши чувства към никого

39
0
Кими Райконен

Кими Райконен не изпитва неприязън или някакви лоши чувства към предишния си отбор Ферари, но призна, че раздялата им е можела да се случи в по-добър вариант. Финландецът спечели през 2007 г. титлата заедно със Скудерията. В тима обаче искаха да привлекат Фернандо Алонсо и Кими напусна, след като получи и едногодишната си заплата като компенсация.

Райконен по принцип не обсъжда подробностите около решението да си тръгне от Ферари, но спомена някои детайли пред италианското списание Аутоспринт.

Беше ми добре с тях. Спечелих титлата, а сега не изпитвам нещо особено – нито добро, нито лошо. Щастлив съм от настоящото си положение. Да, нещата вероятно можеха да се подредят по-добре, но това какво значение има сега? Знам причините, поради които не можех да остана с тях, но не ми се говори. Както казах, не тая лоши чувства към никого – заяви Кими.

След раздялата си с Ферари Райконен води разговори с Макларън евентуално да се върне в Уокинг през 2010 г. Те обаче не се увенчаха с успех – според твърденията заради твърде високите изисквания за заплата.

Не е вярно – категоричен е финландецът. – Тогава не виждах причина да подпиша договор за определени месеци. Не съм бил отчаян и ситуацията не беше такава, че да направя всичко възможно, за да остана в F1 – допълни той.