Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен на подиума въпреки болките в гърба

Райконен на подиума въпреки болките в гърба

72
0
2013,Кими Райконен,Лотус,Сингапур

С невероятно каране и въпреки сериозните болки в гърба Кими Райконен успя да се качи на подиума след старт от 13-а позиция.

„Не се чувствах особено добре и сега след състезанието нещата не са особено приятни, но това е без значение”, заяви Райконен на подиума. „Сега вече имаме достатъчно време да си починем и да продължим напред.

Мисля че третото място бе максимумът, който можехме да постигнем. Темпото ми днес бе ОК и успях да изпреваря няколко съперници.”

Според финландеца решаващата фаза от състезанието за него е било изпреварването на Дженсън Бътън.

„Карах зад Дженсън и виждах, че гумите му се износват значително. Затова започнах да го притискам още повече. Успях да го изпреваря и това бе важно, защото няколко пилоти зад мен бяха с нови гуми и можеше да ме настигнат. Изпреварването сигурно е изглеждало впечатляващо, но аз просто имах повече сцепление. Знаеш малко или много, къде и кога можеш да спреш. Не бе лесна маневра, но най-важното е, че мина безпроблемно.”

„Кими свърши чудесна работа”, радваше се и тим шефът на Лотус, Ерик Булие. „Успя да излезе напред не на последно място и благодарение на брилянтна стратегия. Умишлено го вкарахме по-рано в бокса, защото по този начин имаше доста обиколки свободно каране пред себе си, в които можеше да натиска максимално.”