Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен на полпозишън в Австралия

Райконен на полпозишън в Австралия

56
0

Кими Райконен с Ферари спечели първата позиция за Гран при на Австралия. Той изпревари Фернандо Алонсо (Макларън) и Ник Хайдфелд (BMW Заубер).###Кими Райконен спечели полпозишъна за първия старт от световния шампионат на Формула 1 за 2007 г. в Австралия при първото си участие като пилот на Ферари. За разочарование на Скудерията съотборникът му Фелипе Маса, който вървеше много силно в свободните тренировки, претърпя повреда на скоростната кутия във втората част на квалификацията.
Фернандо Алонсо (Макларън) ще се нареди на първа редица до Райконен, а Ник Хайдфелд (BMW Заубер) в последните секунди на официалната сесия за място спечели третата позиция, измествайки втория пилот на Сребърните стрели Люис Хамилтън.
Мисля, че колата ни е добра, уверени сме за състезанието, но въпреки това много неща могат да се случат. Ще дадем най-доброто от себе си, но и останалите ще се постараят да ни бият – коментира Кими.
Алонсо от своя страна подходи както обикновено предпазливо към прогнозите за утре, но бе доволен от представянето си, въпреки че изпусна първата позиция.
Трябва да ги притискаме и да стискаме палци утре да сме на подиума. Сутринта имах някои проблеми с намирането на оптималните реглажи, но екипът свърши перфектна работа и колата бе готова за квалификацията – обясни от своя страна световният шампион.