Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен начело след петъчния ден в Бахрейн

Райконен начело след петъчния ден в Бахрейн

31
0
Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен завърши на първа позиция след края на втората свободна тренировка в Бахрейн днес. Финландският пилот на Лотус успя да изпревари състезателите на Ред Бул, Марк Уебър и Себастиян Фетел, който се класираха втори и трети. Фернандо Алонсо пък зае четвъртото място, а неговият съотборник във Ферари остана шести.

Времето в Бахрейн оставаше доста горещо в следобедните часове, въпреки повишената облачност. Температурата на въздуха достигна 33 градуса, а тази на асфалта бе с почти 12 градуса повече. Състезателите започнаха моментално с работата си, като всички направиха по едно излизане с твърдите гуми, след което Фернандо Алонсо поведе. Половин час след началото на сесията започнаха излизанията и с медиум сместа.

Тук картината изглеждаше по подобен начин, но Ромен Грожан забави испанския пилот на Ферари, който загуби ценно време.

Пилотите на Ред Бул се върнаха към задното крило осигуряващо повече притискане, но по-ниска максимална скорост и това веднага се видя по времената им. Уебър поведе, а Фетел зае втората позиция. Алонсо и Маса бяха на трета и четвърта позиция, а след тях се наредиха пилотите на Мерцедес, Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Кими Райконен сложи малко по-късно медуим гуми спрямо своите съперници. Въпреки че допусна известни грешки, финландецът успя да изпревари с едва 0,030 сек Марк Уебър и поведе колоната.

Пилотите отново съсредоточиха усилията си върху състезанието след тези първи излизания. Следващите бяха със значително повече гориво, но отново с гуми медиум. Тук темпото на пилотите на Ферари изглеждаше най-добро, като близо до тях отново бяха обичайните заподозрени от Ред Бул, Мерцедес и Лотус.

Някои от екипите отново се върнаха към твърдите гуми, за да сравнят данните за износването на двата типа. Инциденти почти нямаше, с изключение на малка грешка от страна на пилота на Заубер, Естебан Гутиерес, който в желанието си да изпревари Шарл Пик от екипа на Катерам докосна страницата на предното крило на французина със своята предна лява гума, в резултат на което тя бе буквално срязана.

Третата тренировка утре започва в 11 ч. българско време и след нея се очаква да се очертае фаворита за спечелването на квалификацията.