Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Наистина съм разочарован

Райконен: Наистина съм разочарован

27
0
Кими Райконен,Лотус

Въпреки че за второ поредно състезание се качи на подиума, Кими Райконен изглеждаше по-скоро разочарован от резултатите в Испания. Финландският пилот на Лотус бе убеден, че имал възможност дори за победа в Испания, а в крайна сметка остана „едва“ трети. Райконен не криеше разочарованието си след финала.

„Просто съм разочарован“, обясни Кими в типичния си спокоен и тих стил. „Очаквах да сме по-силни в състезанието, особено в началото след старта. Тогава обаче изостанахме от първите двама и това ни струваше победата в надпреварата. В последната фаза бяхме на високо ниво, но вече бе късно. Просто не бяхме достатъчно бързи в началото.

За съжаление това ни струваше победата. Сега трябва да направим анализ, дали не сгрешихме с решенията си при първите спирания. Въпреки че в края бях много бърз, бях и много разочарован, защото наваксах 20 секунди, но не успях да спечеля нищо. Но в този спорт нещата седят по този начин. Хубавото е, че успяхме да вземем важни точки и по всичко личи, че се движим в правилната посока.

Вече два поредни пъти се качваме на подиума, но все още не сме стъпили по средата. А когато получаваш подобни шансове, трябва да ги използваш. Не във всяко състезание ще имаме подобни възможности. Надявам се обаче да запазим формата си, защото в крайна сметка всичко ще си пасне по местата и ще спечелим, сигурен съм в това. Трябва обаче да не спираме с развитието и да продължим да подобряваме колата. Все пак съм доволен, че продължаваме в правилната посока.“