Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз в първата сесия в Монако

Райконен най-бърз в първата сесия в Монако

48
0

Кими Райконен (Ферари) бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Монако. Зад финландеца се класираха пилотите на Макларън, като Люис Хамилтън бе втори на 0,268 сек, а Хейки Ковалайнен записа време по-слабо точно с 3 десети от секундата от сънародника си. По време на сесията тесните улици на Монте Карло взеха първите си жертви, а измъкнал се капак на отводнителна шахта спря тренировката за малко повече от четвърт час.
Райконен се изкачи до първи в класирането в последните десетина минути, като имаше и плашещ момент за него в тунела, където чукна стена. За късмет автомобилът му бе невредим.

След удари обаче, макар и леки, с механични повреди спряха Ник Хайдфелд (BMW Заубер) и Ярно Трули (Тойота). Още в началото на тренировката пък повреда на газта не позволи на Дейвид Култард (Ред Бул) да запише каквото и да е време.

Михаел Шумахер наблюдава сесията отблизо. Седемкратният световен шампион във Формула 1 дори размени няколко думи с Фелипе Маса преди да си намери малко по-встрани място, откъдето спокойно да вижда какво се случва на трасето.