Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете спряха 45 минути след началото

Тестовете спряха 45 минути след началото

54
0
Кими Райконен

Първият предсезонен тест във Формула 1 бе спрян 45 минути след началото си. Причината бе Кими Райконен. Финландецът седна зад волана на новото Ферари F14 T, но получи съобщение да изключи всичко само след няколко завоя на пистата, след като телеметрията отчете необичайни показатели.

Само две обиколки бяха направени за началните 35 минути на сесията. Люис Хамилтън изкара Мерцедес F1W05 на Херес почти в момента на светването на зеления семафор, но с това се изчерпа активността в началото.

Междувременно Форс Индия направиха сесия за фотографите вече с реалния си болид VJM07. Отборът от Силвърстоун пусна компютърно генериран кадър на колата миналата седмица, както и подробности за нея. Реално обаче тя бе видяна тази сутрин на испанското трасе.

Катерам се забавиха с показването на своя нов болид. Това е вторият случай на подобно развитие, след като късно снощи Маруся съобщиха, че технически проблем отлага дебюта на колата им на писта. Днес стана ясно, че всичко е оправено и се очаква утре отборът от Бенбъри да се присъедини към останалите на Херес. Единствено Лотус заявиха предварително, че пропускат първите предсезонни тренировки.