Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз в последния ден на Рикардо Тормо

Райконен най-бърз в последния ден на Рикардо Тормо

36
0

Кими Райконен от Ферари се оказа най-бързият пилот в последния ден от изпитанията на пистата Рикардо Тормо в Испания.
Финландецът успя да изпревари съперника си от Макларън Хейки Ковалайнен, но с по-малко от две стотни. Другите двама титуляри на Скудерията и Сребърните стрели Фелипе Маса и Люис Хамилтън останаха съответно на трета и пета позиция. Между тях се нареди Казуки Накаджима, който за първи път кара колата на Уилямс за 2008 г. FW30. Той затвърди впечатлението, че екипът значително е подобрил формата си и има шанс за успех през новия сезон.
Шести се класира Роберт Кубица от BMW, а след него останаха Ярно Трули от Тойота, Себастиан Фетел от Торо Росо и Ник Хайдфелд, който караше F1.07 – миналогодишния болид на баварците.
Последният ден се оказа окуражаващ за Форс Индия, след като Джанкарло Фисикела постигна 10-ти резултат от общо 17 пилоти на пистата.
Марк Уебър бе зад волана на RB4 – версията на Ред Бул за предстоящия сезон и записа 13-то време. За съжаление екипът трябваше да приключи с изпитанията по-рано от предвиденото, тъй като бе открита пукнатина в шасито.
По време на сесията Себастиан Бурде от Торо Росо и Нелсън Пикет младши от Рено се завъртяха, а Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Джанкарло Фисикела спряха на трасето поради проблеми.