Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз в сутрешната тренировка…

Райконен най-бърз в сутрешната тренировка…

30
0

Кими Райконен стана първи и в следобедната тренировка на пистата Сакир.###Кими Райконен стана първи и в следобедната тренировка на пистата Сакир. В сравнение с предходната сесия обаче разликата, с която финландецът излезе пред съперниците си бе много по-малка. Преднината му от втория Хамилтън беше едва 13 хилядни.
В ранния етап на тренировката Алонсо и съотборникът му се движеха първи и втори, а към средата на времето за подготовка Маса измести от лидерската позиция пилота на Макларън. Впоследствие най-доброто време бе подобрявано още няколко пъти.
15 минути преди изтичането на времето Хамилтън сложи меки гуми и излезе начело в класирането. Но скоро след това времето му бе подобрено от Кими Райконен, а британецът в крайна сметка остана втори.
Подобрения по колата на Роберт Кубица му дадоха възможност да регистрира третата най-бърза обиколка и да изпревари Фелипе Маса.
Фернандо Алонсо остана на пета позиция.
Около час след началото на тренировката пък двигателят на Дженсън Бътън гръмна.
Уилямс отново изглеждаха в чудесна форма след като пилотите им Вурц и Розберг се класираха съответно шести и осми, въпреки няколкото излизания от пистата.
Трули, Фисикела и Райконен пък в различни етапи от сесията попаднаха в трафик и се наложи да дават знаци на по-бавните пред тях коли да се отстранят от пътя им.