Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не бърза да се радва въпреки най-доброто си време

Райконен не бърза да се радва въпреки най-доброто си време

28
0
2013,Бахрейн,Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен записа най-добро време в петъчния ден, но въпреки това не бързаше да се радва на своя резултат. Финландецът дори направи няколко грешки в своята най-бърза обиколка, което означаваше, че той можеше да е с още по-голям аванс пред съперниците си.

„Хубаво е, когато си най-бърз, но никога не знаеш, какво правят другите“, обясни Райконен. „Придържахме се към нашата програма и не сме обърнали сериозно внимание на останалите. В моята най-бърза обиколка направих няколко дребни грешки, най-сериозната от които на последния завой. Така че със сигурност мога намеря още време.

Тук е трудно да се намери правилния баланс, като силата на вятъра и неговата посока играят сериозна роля. Тези фактори могат да затруднят особено работата ти или пък да я улеснят. Днес направихме добър старт на уикенда, въпреки че все още нещата не стоят по начина, по който бихме искали. Но мисля, че разполагаме с достатъчно скорост.

По отношение на утрешния ден, не мога да дам прогнози. Днешният ден не бе идеален. Нямам идея, дали колата е по-добра отколкото в Малайзия, защото двете писти трудно могат да се сравняват. Нямаме особени промени по колата и не знам, дали направените ще са достатъчни за да спечелим в неделя.“