Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не е особено впечатлен от интереса на Ред Бул

Райконен не е особено впечатлен от интереса на Ред Бул

38
0
Кими Райконен

Кими Райконен не е особено впечатлен от интереса на Ред Бул към него, тъй като той не влияе по никакъв начин на битката в шампионата на Формула 1, заяви самият пилот. Пилотът коментира по съвършено същия начин и факта, че подобри един от рекордите на Михаел Шумахер – за най-много завършен поредни състезание в точки (25 срещу 24).

Финландецът е основен фаворит за мястото на Марк Уебър, който се оттегля от спорта в края на сезона. Настоящият му отбор Лотус ще се постарае да го запази, но носителят на короната в Гран при за 2007 г. почти през всеки състезателен уикенд от месец насам обяснява, че не е взел решение за бъдещето си.

Нещата си вървят така от десет години и няма да се променят сега! Аз си върша работата, вие (медиите) – вашата, но не се трогвам особено от приказките. За мен се грижи чудесен екип от хора, които винаги правят добри избори и не се съмнявам, че ще го сторят отново – заяви Кими на Нюрбургринг, където този уикенд ще се проведе Гран при на Германия.

Той повтори, че Лотус не бива да допускат грешките от последните състезания. Във Великобритания решението да не влиза в пита при последния сейфти кар му коства подиум и финландецът не скри раздразнението си. Впоследствие всичко бе изяснено между него и екипа. Шефът на отбора Ерик Булие заяви, че едно от предимствата на Лотус е, че всеки може да си каже мнението без проблем. Французинът допълни също така, че Райконен преодолява бързо разочарованията и се насочва към следващото предизвикателство и една сбъркана преценка едва ли ще е достатъчна, за да го накара да отиде да кара за друг тим догодина.

Не може да бъркаме като в последното състезание. Ясно е, че можехме да вземем значително повече точки, така че трябва и двете коли да са в топ 10, за да променим ситуацията (в шампионата). Лесно е да се каже, но не е толкова лесно да се постигне – коментира Кими.