Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не мисли за несполучливата 2008 година

Райконен не мисли за несполучливата 2008 година

39
0

Кими Райконен каза, че изобщо не се връща назад към разочароващия сезон 2008, опитвайки се да се отърси от неприятните емоции.

Световният шампион за 2007 година не успя да защити титлата си миналия сезон, като имаше доста трудна кампания, по време на която бе засенчен от съотборника си, Фелипе Маса. Пилотът на Ферари не се чувстваше комфортно в тогавашния болид, но твърди, че дори сега вече се чувства по-добре с новия F60.

„Прекалено е рано да се каже. Но определено засега се чувствам добре” – каза финландецът. „Човек винаги се учи от грешките си, но в случая аз не съм особено заинтригуван от случилото се миналата година: не можем да променим развитието на нещата това, а и това няма да ни помогне сега.”

„Искам да говоря за това, което можем да постигнем тази година.”

Финландецът също така каза, че няма да търси някакво отмъщение за случилото се през 2008 година.

„Не, само ще се опитам да дам най-доброто от себе си” – добавя той. „Всички знаят на какво сме способни. Целта ни отново ще бъде да спечелим шампионата.”

„Има много неща, които трябва да минат добре, за да постигнем това. И не говоря само за късмет. Но засега и не се замислям чак толкова: в момента искам да правя добри тестове и да имам силно начало на сезона.”