Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не помня Гран при на Канада без кола за сигурност

Райконен: Не помня Гран при на Канада без кола за сигурност

23
0

Кими Райконен смята, че един от най-важните елементи за спечелването на победата в Канада ще бъде тактиката по време на кола за сигурност.

Финландецът, който загуби лидерството в генералното класиране след деветото си място в Монако, вярва, че всичко може да се реши според това кой има най-много късмет при влизането си в бокса по време на кола за сигурност.

„Не помня Гран при на Канада, на която да не е излизала кола за сигурност, и очаквам това отново в неделя” – каза той. „Ако това стане, то трябва да бъдем много внимателни със стратегията ни…”

„При настоящите правила късметът е много важен, ако искаш да спечелиш. Остава да се надяваме, че ако трябва да излезе кола за сигурност, то това ще бъде удобен момент за нас.”

Райконен също така е категоричен, че не може да си позволи още един старт без точка, ако иска да продължава да се бори за титлата

„Никак не ми допадна да съм девети и без никакви точки” – добави Райконен. Това бе първото състезание за сезона, в което не спечелих никакви точки. Не можем да си позволим второ такова, тъй като битката е изключително оспорвана.”

Световният шампион обаче е уверен, че F2008 ще бъде значително по-силен на Монреал в сравнение със своя предшественик.