Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не прави прогнози за 2009 година

Райконен не прави прогнози за 2009 година

32
0

Бившият световен шампион, Кими Райконен, вярва, че новите правила, които влизат в сила от следващата година, ще направят невъзможни прогнозите за формата на всеки един тим.

Огромни промени по аеродинамиката, сликовете и внедряването на системата KERS са осигурили серия предизвикателства пред инженерите на отборите. И именно в резултат на това пилотът на Ферари изразява несигурност кое как ще повлияе на всеки отбор.

„Има много въпросителни в сравнение с миналата година, всичко е различно” – казва финландецът пред „Гадзета дело Спорт”.

„Ако направиш всичко качествено, може и да имаш някои предимства, докато ако нещата се объркат, това може да ти струва много. Но сега не е моментът за спекулации.”

Райконен също така не е още сигурен какво точно предизвикателство ще представляват сликовете – като е карал с тях предимно във втория ден от тестовете на Херес.

„Мисля, че гумите ще работят добре, но е нужно време, за да се приспособим към тях” – казва той. „Като цяло предпочитам сликовете, но по отношение на гумите с канали те много се бяха развили благодарение на конкуренцията между Мишлен и Бриджстоун.”

„Когато минахме към един доставчик, конкуренцията свърши. Така че е по-добре да поседим и да почакаме.”