Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не съм ядосан, защото с яд няма да постигна нищо!

Райконен: Не съм ядосан, защото с яд няма да постигна нищо!

53
0

Световният шампион за 2007 г. Кими Райконен реагира на грешката на Люис Хамилтън, която го изхвърли от Гран при на Канада, но запази хладнокръвие в обичайния си стил. Пилотът на Ферари бе на път да излезе пред съперника си от Макларън, когато англичанинът не можа да спре на изхода на питлейна и го удари. Това определено не се хареса в Скудерията и шефът на тима Стефано Доменикали бе ясен:
Има много неща, за които да съжаляваме след състезанието. Видяхме как единият ни пилот отпада, след като бе ударен при спирането си на изхода от питлейна на червен семафор. Грешката на Хамилтън бе сериозна и смятам, че наложеното от стюардите наказание отразява това, въпреки че няма как да ни възстанови загубената възможност. Фелипе от своя страна направи изключителна надпревара. За съжаление имаше проблем със системата за дозареждане и му се наложи да влезе пак в бокса, което го прати в дъното на колоната. Точките, които спечели, ни позволиха да запазим лидерството си в шампионата при конструкторите. Разочарованието пък ни кара да сме по-силни, за да продължим да се борим.
Фелипе Маса наистина изпитваше смесени чувства. От една страна бе разочарован, тъй като смяташе, че е могъл да се бори за подиум. От друга отбеляза, че все пак спечели точки в трудно състезание и лоши условия на пистата.
Райконен също не бе доволен:
Очевидно е, че всеки може да допусне грешка, както се случи и с мен преди две седмици в Монако. Но е едно да сбъркаш при 200 км/ч и съвсем друго – да удариш спрял на червено автомобил. Не съм ядосан, защото с яд няма да постигна нищо, а и това няма да промени резултата ми! Недоволен съм, тъй като имах наистина сериозен шанс да спечеля. След като се изчисти грейнингът от гумите, колата вървеше добре. За последните три старта нямам точки и време пак да побеждавам.
Финландецът записа най-бързата обиколка в надпреварата, но като цяло поведението и на двата автомобила накара шефа операции на пистата Лука Балдизери да отбележи, че Скудерията е направила реална стъпка напред спрямо представянето си в Монако и Канада отпреди година.