Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не се страхува от края на кариерата си

Райконен не се страхува от края на кариерата си

20
0
Кими Райконен,Лотус,Унгария

От дебюта си във Формула 1 през 2001 г. с екипа на Заубер, Кими Райконен е един от пилотите, фокусиращи непрекъснато вниманието на фенове и медии върху себе си. Пилотът, известен със своето „красноречие“, предпочита да остави успехите му да говорят за него, вместо да влиза в дълги разговори, които явно смята за безсмислени. Постиженията му с Макларън, Ферари и Лотус са само малка част от нещата, заради които той е любимец на феновете. Той не показва никакъв респект към големите имена в спорта още от началото на своята кариера. Неговото уважение е за състезателите, превърнали Формула 1 в легенда през 60-те и 70-те години на 20 век.

„Тогава са карали мъже от стомана в дървени коли“, не крие възхищението си Райконен в изказване пред formula.com. Шампиони като Джек Брабъм, Джим Кларк и Джеки Стюърт са сред най-достойните според него. Сега обаче болидите от карбонови влакна са стандарт, както и множеството системи за сигурност. В същото интервю Райконен разказва и за начина, по който си почива след състезание.

„В къщи си имам истинска финландска сауна“, разказва финландецът, който от началото на кариерата си живее в Швейцария. „Това е най-доброто място за почивка и възстановяване след състезание, където спокойно мога да направя анализ за случилото се.“

Райконен вече веднъж напусна Формула 1, но не крие, че не се притеснява отново да приключи кариерата си, споменавайки на няколко пъти, че 2013 може би ще е последната му година в Гран при.

„Имам разни планове в главата си. Животът извън пистата няма да е края на света за мен“, продължава Райконен. „Имам една добра идея, но тя е тайна“, отговаря в заключение на въпроса, за какво би дал последните си пари.