Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не знам къде ще карам през 2013 г.

Райконен: Не знам къде ще карам през 2013 г.

84
0
Индия,Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен направи впечатляващо завръщане във Формула 1 с екипа на Лотус, но въпреки това все още не е ясно дали той ще продължи да кара за същия отбор и през 2013 г. Малко преди началото на уикенда в Индия световният шампион от 2007 г. отново е център на множество спекулации, свързани с бъдещето му. Самият той не прави нищо по въпроса да ги разсее. Финландецът заяви по време на пресконференцията в Индия, че не знае дали скоро ще има повече яснота по въпроса с бъдещето му.

„Смятам, че имам достатъчно възможности, но все още не сме взели окончателно решение. Предполагам обаче, че все някога ще вземе“, обясни Райконен в типичния си стил. Сега след две години почивка той отново се представя много добре, но не съжалява, че е прекъсвал кариерата си Гран при. „Беше ми забавно да правя за известно време нещо различно. Сега има няколко нови трасета и съм в нов отбор, но като цяло Формула 1 не се е променила особено. Продължава да си е същата.

Продължава да се говори, че преди да прекъсна, мотивацията ми не била на ниво. Но аз смятам, че тогава карах по-добре от всякога. Просто колата ни беше изключително слаба.“

Райконен сега е доволен от своето работно място, но няма идея какво ще е представянето му в Индия.

„Пристигнах в един часа през нощта. Досега видях само пистата и хотела отвън, за момента нямам оплаквания, така че…“