Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен недоволен от стюардите в Монако

Райконен недоволен от стюардите в Монако

36
0
Кими Райконен

Кими Райконен изрази недоволство от работата на стюардите на Гран при на Монако. Според финландеца те са отделили далеч повече внимание на инцидента му с Кевин Магнусен от края на състезанието, отколкото на този с Макс Чилтън, който му коства скъпо.

Кими вървеше трети в надпреварата, когато пилотът на Маруся го бутна и спука гума на Ферари-то. Непредвиденият питстоп върна Райконен твърде назад в колоната. Чилтън получи официално предупреждение от стюардите за инцидента. Същата санкция бе наложена и на световния шампион за 2007 г. за сбутването с Магнусен.

Според Кими стюардите отделели далеч повече внимание на станалото със състезателя на Макларън и на факта, че е изтървал парада, отколкото на фаталния за представянето му сблъсък с Чилтън.

Никой дори не спомена колата за сигурност, докато аз не зададох въпрос. За съжаление в подобни ситуации нещата не винаги се получават. Очевидно е, че тази случка (с Чилтън) ми съсипа състезанието. Те обаче не бяха особено заинтересовани. Питаха ме защо съм пропуснал парада. Причината беше, че не се чувствах особено добре. И те го превръщат в голям въпрос, вместо да обсъждат важните неща – заяви Райконен.

В същото време той отново не бе доволен от поведението и управлението на колата си:

Някои малки неща се объркаха и доведоха до сериозни разлики. Колата все още не ми харесва, макар че в състезанието бе по-добре, отколкото в квалификацията. Имаме още много дълъг път пред нас.