Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен очаква Ферари да си възвърне формата

Райконен очаква Ферари да си възвърне формата

44
0

Кими Райконен заяви, че Ферари ще си възвърне формата от Мелбърн за уикенда в Бахрейн, тъй като в болидите им ще бъдат сложени нови двигатели.###Кими Райконен заяви, че Ферари ще си възвърне формата от Мелбърн за уикенда в Бахрейн, тъй като в болидите им ще бъдат сложени нови двигатели. На Сепанг финландецът бе принуден да не използва пълните възможности на агрегата си, за да може да го съхрани през цялото време на надпреварата.
„Ще имаме нови мотори за Бахрейн. Това ме кара да бъда оптимист. Когато целият ни пакет работи на 100%, би трябвало да се върнем към същата скорост, която демонстрирахме в Мелбърн. Преди сезона направихме добър тест на Сакир. Със сигурност Макларън са се развили оттогава, но най-малкото ще можем да си съперничим с тях по-добре отколкото на Сепанг”, заяви Райконен и допълни: „Преди уикенда никога не знаеш как точно ще потръгне. F1 се променя изумително бързо, а и толкова много неща могат да се случат по време на надпреварата. Просто очаквам да сме в по-добра форма отколкото бяхме през последната неделя. Отборът прави всичко, което може, за да си възвърнем скоростта, нужна ни за победа”.
Пилотът на Ферари обясни още, че винаги иска да се бори за първото място. Точно поради тази причина, когато целта е просто да завърши състезанието, се чувства малко разочарован.