Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен обеща да се бори до край

Райконен обеща да се бори до край

104
0

Кими Райконен обеща, че ще се бори за титлата, докато математически съществува и най-малката вероятност да я спечели.###Кими Райконен обеща, че ще се бори за титлата, докато математически съществува и най-малката вероятност да я спечели.
В момента финландецът е на 18 точки след лидера в класирането Люис Хамилтън. Въпреки това той възнамерява да продължи борбата за спечелване на шампионата през оставащите четири състезания.
„Ще се борим дотогава, докогато аритметиката ни го позволява. Не можем да оставим нещо недовършено. Направихме добър тест на Спа през юли. Подготвен съм 100% що се отнася до физическото ми състояние – след състезанието (на Монца – б. р.) взех някои болкоуспокояващи и си починах малко – обясни Райконен. – Следващата писта е любимата ми. Това е чудесно място, на което обожавам да се състезавам и харесвам последната й модификация. Има някои наистина бързи и предизвикателни завои, където можахме да използваме част от качествата на F2007. Ще направим всичко възможно, за да спечелим. Два пъти съм бил на най-високото стъпало на подиума на Спа в последните две състезания и искам пак да се кача там следващата неделя.”
Райконен остави зад гърба си Италианската Гран при, за която обясни, че е била най-болезненото състезание в цялата му кариера до този момент. В съботната тренировка на Монца пилотът на Ферари катастрофира тежко и бе принуден да кара в състезанието с ужасни болки във врата.