Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен озадачен от загубата на скорост

Райконен озадачен от загубата на скорост

47
0
Кими Райконен

Кими Райконен остана озадачен от загубата си на скорост в следобедната тренировка.

Той направи промени по колата си за втората сесия на пистата Силвърстоун и след като те не проработиха според очакванията, се върна към предишните си реглажи. Това обаче не върна предишното темпо за изненада и на пилота, и на екипа му.

Сутринта нещата преминаха сравнително добре. Следвахме стандартната си програма, включително анализ поведението на колата с гуми хард. Имахме малки проблеми със сцеплението в отделни участъци и предната част бе малко нестабилна във високоскоростните завои. За втората сесия направихме промени, които не проработиха и управлението на болида не бе същото. Оказа се много трудно да направя добра обиколка и затова се върнахме към сутрешните реглажи. За съжаление проблемите останаха. Трябва да открием какво стана между двете тренировки, въпреки че според мен ситуацията се дължи отчасти на вятъра, който бе доста силен днес. Сигурен съм, че проучването на данните ще ни даде повече информация – обясни финландецът.

Фернандо Алонсо от своя страна отбеляза, че за него петъкът е преминал по план. Той бе трети и в двете сесии. Според испанеца днешната подготовка вероятно ще има по-голямо значение за състезанието, тъй като за утре има шанс да вали.

Петък като всички останали. Следвахме си програмата, тествахме някои компоненти и работихме по настройки сутринта. Следобед изследвахме гумите. Нямаше проблеми с износване или грейнинг при медиум. Трябва да направим наистина дълга серия обиколки, за да преценим точно поведението на хард. Засега мога да кажа, че трудно се загряват – допълни Алонсо.