Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Пожертвахме победата още в събота

Райконен: Пожертвахме победата още в събота

43
0
2013,Кими Райконен,Лотус,Унгария

Кими Райконен доказа и в днешното състезание, че е сред пилотите, които успяват да пазят своите гуми и в същото време да постигат чудесни резултати. Финландецът не само направи едно спиране по-малко от съперниците си, но също така остана на пистата повече от 30 обиколки със сместа медиум и в крайна сметка успя да задържи Себастиян Фетел зад себе си.

„Имаше десет обиколки до края, когато гумите ми започнаха да губят сериозно сцепление“, обясни Райконен. „Все пак не дадох много възможности на Себастиян (Фетел – б.а.) и успях да го задържа зад гърба си. трябваше да внимавам в последния сектор, защото в първите завои той просто нямаше шанс. Но когато гумите са на толкова много обиколки, винаги има възможност да бъдеш изпреварен.

Тимът свърши чудесна работа и днес всичко функционираше добре. За съжаление в събота нещата не минаха толкова добре и това означаваше, че нямаме шанс за победата. Определено в събота ми е по-трудно. Но това е цената, която трябва да платим.

Стратегията ни беше единствената, която ни позволяваше да минем толкова позиции напред и да постигнем поставените цели, защото на това трасе е трудно да се изпреварва. В крайна сметка тя ни се отплати и спечелихме доста точки за шампионата.“

Райконен е на втора позиция в класирането при пилотите и изостава на 39 точки от Себастиян Фетел.