Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен празнува и в Муджело

Райконен празнува и в Муджело

40
0

Кими Райконен бе приветстван от хиляди привърженици на Ферари в Муджело, Италия и заедно с тях отпразнува за пореден път шампионската си титла в F1.###Кими Райконен бе приветстван от хиляди привърженици на Ферари в Муджело, Италия и заедно с тях отпразнува за пореден път шампионската си титла в F1. По време на престоя си там новият световен шампион изрази мнението си, че следващата година ще е по-лесна за него и екипа му:
„Следващият сезон трябва да бъде по-лесен не само за мен, но също и за целия тим. Тази година имахме някои трудности да направим колата, точно по начина, по който исках – коментира финландецът. – Ще видим какво ще направим с новия болид. От тази гледна точка е трудно да се каже колко добър ще бъде той. Въпреки това имаме огромни очаквания. Ще видим какво ще се случи догодина. Но имаме добро предчувствие.”
По отношение на забраната на тракшън контрола догодина Райконен коментира, че за него това е предизвикателство. Също така премахването на системата според финландеца ще предостави на пилотите по-големи възможности за изпреварвания.