Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Предната част на колата е крайно нестабилна за мен

Райконен: Предната част на колата е крайно нестабилна за мен

48
0
Кими Райконен

Кими Райконен каза тази вечер на пистата Ред Бул Ринг, че пред Ферари има още страшно много работа, за да е в състояние да се бори за нещо повече от точки и се доближи до пилотите на Мерцедес, а дори и с тези на Уилямс и Форс Индия в следващите състезания.

Той завърши днес едва десети, като в голяма част от състезанието бе затворен в трафик и така и не успя (според собствените му думи) да види пълния потенциал на опитаните различни неща и избрана посока на работа в събота.

Със сигурност с дългите прави на Силвърстоун след две седмици нещата няма да са много различни – каза финландецът. – Мерцедес ще са далеч напред, следвани от Уилямс, Форс Индия. Ние имаме напредък, но и още много работа. Предната част на колата е абсолютно нестабилна за мен, като цяло нямаме сцепление и скорост.

Кими обясни още, че според него Ферари са на същото място в разпределението на силите както и в Австралия и че всъщност представянето много зависи от характеристиките на пистите, но Скудерията си е на все същите позиции.