Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен принуден да покрие надписа на каската си в чест на Джеймс...

Райконен принуден да покрие надписа на каската си в чест на Джеймс Хънт

94
0
Кими Райконен

Кими Райконен бе принуден да покрие надписа на каската си в чест на световния шампион във Формула 1 за 1976 г. Джеймс Хънт след нареждане от FOM (Formula One Management). Доста пилоти имат специални шлемове за надпреварата в Монако, но до момента единствено финландският пилот на Лотус се оказа в нарушение според организацията.

Според FOM надписът на каската на Кими е поставен така, че нарушава правилата за подобни послания. В падока се понесе и слух, че думите били приемани като реклама на предстоящия да излезе по световните екрани филм Rush на режисьора Рон Хауард, в който се разказва битката за титлата в Гран при през 1976-та.

В Лотус използваха черно тиксо, за да скрият проблемния според FOM надпис.

Сред останалите състезатели има и други с шлемове, отдаващи почит на пилоти от миналото на спорта. Този на Жан-Ерик Верн например е реплика на каската на Франсоа Север.

Себастиан Фетел пък сменя толкова често дизайна, че при него това почти не е новост. За Монако обаче на задната част на каската му е изрисувана пищна дама в бански костюм. Когато шлемът се загрее до определена температура, банският изчезва и само няколко звездички запазват приличието на рисунката.