Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен пристига днес в завода в Енстън, за да започне подготовката си

Райконен пристига днес в завода в Енстън, за да започне подготовката си

55
0
Кими Райконен

Кими Райконен трябва да започне днес реалната си подготовка за сезон 2012 г. във Формула 1. Финландецът ще пристигне в завода на Рено/Лотус в Енстън, а отборът вече му е подготвил интензивна програма, тъй като пилотът не е сядал в болид от Гран при от последната надпревара през 2009 г. Той и новият му тим трябва да решат как да подходят към ситуацията, за да бъде световният шампион за 2007 г. на ниво за първите надпревари от следващия сезон.

Шефът на отбора Ерик Булие обясни пред Аутоспорт, че решението за подписване на договор с Кими е било взето отчасти заради съобщението от страна на Роберт Кубица, че няма да е готов за началото на 2012 г. Според него финландецът ще може да се установи като лидер в екипа и няма да има проблемите на Михаел Шумахер след завръщането на седемкратния световен шампион в спорта.

Разликата е във времето, когато двамата се оттеглиха – споделя Булие. – На Кими няма да му е нужно толкова дълго да се адаптира.

Райконен ще има възможността да се възползва и от новия симулатор в Енстън, който е последна дума на техниката. Твърди се, че в тима имали известни съмнения относно отдадеността и мотивацията на пилота, но самият Кими бе категоричен, че нямаше да подпише, ако не изпитваше желание да се посвети на Формула 1.