Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Разбирам глупостите около спорта, но живея живота си възможно най-спокойно

Райконен: Разбирам глупостите около спорта, но живея живота си възможно най-спокойно

18
0
Кими Райконен

Кими Райконен разбира по-добре всички „глупости” около Формула 1 – обяснението е на финландския пилот на Лотус, споделено пред бразилски уебсайт.

Световният шампион за 2007 г. напусна спорта за две години преди да се върне в началото на 2012 г. До момента той има пет подиума в изминалите 11 надпревари – скоростта му не се е променила, както отношението на 32-годишния пилот към Гран при като цяло.

За мен нищо не се е променило – повтори за пореден път Кими. – Е, добре, отборът ми е различен. Хубаво е, че съм в Лотус. Екипът е по-спокоен. Искат да печелят, но настроението не е като в други тимове. Нямам оплаквания.

На въпроса дали би отказал да се среща с журналисти, ако му бе дадена такава възможност, отговорът му гласи:

И сега ми задават същите въпроси! Нищо не се е променило. Знам какво се случва в F1. Бил съм в спорта достатъчно дълго, за да разбирам глупостите около него. Хората се опитват да създават истории – понякога добри, друг път не толкова, но не се притеснявам за това. Трябва да си вършиш работата. Да се оглеждаш и да попадаш на неща, които вероятно биха те ядосали, не помага. Живея моя си живот възможно най-спокойно – допълни финландецът.