Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Разочарован съм, че още нямам победа

Райконен: Разочарован съм, че още нямам победа

43
0
2012,канада,Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен призна, че преди началото на сезон 2012 г. във Формула 1 може би е щял да заяви, че ще е доволен, ако печели подиуми. Сега обаче, след няколко добри резултата, финландецът иска повече, въпреки че в последните стартове резултатите не го удовлетвориха напълно.

Разочарован съм, че още нямам победа – заяви световният шампион за 2007 г. – Просто трябва да напаснем всичко и съм сигурен, че и тя ще дойде. Бях щастлив от резултат във Валенсия, но е разочароващо, когато не си спечелил. Люис Хамилтън ме изпревари след моста, но грешката си беше моя. В противен случай щях да имам по-добър шанс срещу Фернандо Алонсо, но допуснеш ли пропуск, плащаш цената. Мисля, че на други писти бяхме по-близо до победата.

Сега предстои Гран при на Великобритания и Кими сподели, че обича да ходи на Силвърстоун.

Страхотно място за състезания е. Имам дълга история там. Всъщност това беше базата за началото на международната ми кариера във Формула Рено през 1999 и 2000 г. Още от тогава винаги ми харесва да се надбягвам на Силвърстоун. Не знам защо. Може би някаква носталгия ме обсебва всеки път, като ходя там. Ще се радвам на уикенда независимо от времето. Точно там винаги духа, а понякога и вали. Условията на трасето се променят много бързо, но пък са едни и същи за всички ни – обясни финландецът. – Пистата е бърза и наистина изисква много. Завоите са плавни, дълги криви, които се преминават на висока скорост. И някак си трасето е било благосклонно към мен от самото начало. Ще ми е интересно да видя как новата секция е променила обиколката, но съм убеден, че бързо ще свикна.

Райконен има победа на Силвърстоун от шампионската си 2007 г. и общо пет подиума там. Освен това е печелил и когато се състезаваше във Формула Рено.