Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Сбъркахме гумите в началото на Q3, а и нямах KERS

Райконен: Сбъркахме гумите в началото на Q3, а и нямах KERS

52
0
Кими Райконен

Кими Райконен се класира шести на грида за Гран при на Великобритания днес. Съотборникът му в Лотус Ромейн Грожан се класира за Q3, но не можа да участва, тъй като в края на Q2 се завъртя и заседна в чакъла. Французинът остана 10-и, но ще се нареди позиция напред заради наказанието на Нико Хюлкенберг (Форс Индия), който е пред него.

Взехме не съвсем правилно решение да сложим гуми за много мокър асфалт и заради това имах само една обиколка с интермедии накрая – призна Райконен. – Освен това имахме проблем с KERS, който се опитахме да поправим докато сесията бе спряна. Шесто място не е толкова ужасно, но можеше да е по-добре. Времето направи всичко по-сложно, особено заради водата зад другите коли. В състезание е още по-трудно, тъй като всички се борят за място на пистата – добави финландецът.

Според директора операции на пистата Алан Перман Кими е можел да е поне с една позиция напред, ако имаше на разположение работещ KERS. Повредата не бе отстранена навреме и пилотът остана до финала без системата.

Грожан от своя страна бе разочарован от завъртането си, но заяви, че такива неща се случват понякога.

Турът ми не бе по-различен от предишния. В крайна сметка обаче излетях в чакъла и останах там. Беше много хлъзгаво. Заслужавахме по-добър резултат, но ще дадем най-доброто от себе си утре. Освен това имам нов комплект интермедии – каза още той.