Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ще преценява физическото си състояние в петък на писта

Райконен ще преценява физическото си състояние в петък на писта

62
0
Кими Райконен

Кими Райконен се чувства по-добре физически, след като по време на уикенда за Гран при на Сингапур имаше сериозни грижи с гърба си.

Той обаче тепърва ще преценява каква е ситуацията, след като излезе на пистата Йонгам в петък за първите свободни тренировки преди старта в Корея.

Положението е по-добро, отколкото в събота в Сингапур – тогава беше зле. Важното е, че бях в състояние да се състезавам и свършихме доста добра работа, качвайки се на подиума. Но със сигурност трябва да преценим каква е ситуацията, когато изляза на трасе в Корея – обясни финландският пилот на Лотус.

Той се надява и в следващото състезание от календара на Формула 1 да е в същата форма като в сингапурската надпревара:

Колата вървеше чудесно. Фокусирани сме върху това да запазим положителното усещане. Миналия сезон за първи път бях в Корея. Конфигурацията е доста сложна за учене, но се почувствах удобно след няколко обиколки. Можеш да вървиш наистина силно там, когато автомобилът е настроен правилно. В Сингапур представянето ни определено бе по-добро от това на Спа или Монца. Имах добра скорост и можех да изпреварвам съперници. Накрая, когато настигна Дженсън [Бътън], видях, че гумите му се износват и малко го натиснах. Не беше твърде лошо представяне – особено след уикенд, когато имах толкова проблеми с гърба си и съвсем не идеални реглажи.

Кими си постави за цел в Корея да направи по-добър уикенд в сравнение с този в Сингапур, като отново отбеляза, че класиране в топ 10 в квалификацията би улеснило значително живота му.